Holandsko – Rozkvetlé Holandsko - Květinový park Keukenhof a květinové korzo

Města, Poznání

Termíny:
18.4. - 22.4. 2024


7390 Kč


1. den - odjezd z Č. Budějovic, Písku (popř. Plzně) v odpoledních hodinách. Noční přejezd Německem.

2. den – ráno příjezd do Aalsmeeru – možnost návštěvy největší květinové burzy na světě, přejezd do Alkmaaru - prohlídka města s návštěvou tradičního sýrového trhu, pořádaného v dobových kostýmech a podle historických tradic (nenapodobitelná atmosféra starých sýrových tradic). Přejezd do skanzenu Zaanse Schans (vstup zdarma). Jedná se o obydlený skanzen s dřevěnými domky a větrnými mlýny ze 17. a 18. století s ukázkami ruční výroby dřeváků, ukázky výroby Delftského porcelánu a sýrů. Součástí je exkurze v soukromé sýrové farmě Catharina Hoeve s ochutnávkou čerstvého domácího sýru s možností nákupu sýrů (vstup zdarma). Přejezd na ubytování.

3. den – po snídani návštěva nejznámějšího květinového parku v Nizozemsku Keukenhof (Lisse) – prohlídka 32 hektarového parku, kde vykvétá 6 - 7 milionů cibulovin, sázených ve 3 vrstvách – podle období květu. Jedinečná seskupení květin s různými trvalkami v zeleni členitého parku s vodními plochami, kvetoucími keři, starými stromy a uměleckými pracemi sochařů utváří neopakovatelnou podívanou. V průběhu návštěvy květinového parku prochází okolo jarní květinové korzo. Jedná se o světoznámý průvod alegorických vozů z tisíců řezaných květů – tato akce patří k nejkrásnějšímu a nejvoňavějšímu, co můžete v Holandsku spatřit a zažít. Z květinového korza je možné se vrátit zpět do parku (účast zdarma). Dle časových možností zastávka ve Volendamu. Krátká procházka poklidnou, starobylou rybářskou osadou u jezera Markermeer.

4. den - po snídani odjezd do Amsterodamu – nádherné město nazývané „Benátkami severu“ pro své malebné uličky a kanály (grachty) – fakultativně projížďka lodí po starých městských grachtech, návštěva brusírny diamantů (vstup zdarma), pěší procházka městem s návštěvou např. náměstí Dam s královským palácem, možnost nákupu květin na květinovém trhu. Pro zájemce je možnost večeře v typické amsterdamské restauraci. Ve volném čase možnost návštěvy Rijksmuseum (Rembrandt), Madame Tussauds Scenerama (muzeum voskových figurín) nebo Van Gogh Museum (doporučujeme si udělat individuálně předem rezervaci : https://vangoghmuseum.nl/en). Ve večerních hodinách odjezd do ČR. Noční přejezd přes Německo.

5. den - příjezd do Č. Budějovic v dopoledních hodinách.


POZNÁMKA K CENĚ: Možnost ubytování v 1lůžkovém pokoji, cena zájezdu 8.890,-Kč

Doporučená částka na vstupy cca 50 EUR

Cena zájezdu zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu se snídaní (v 1-3lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím)
  • služby průvodce

Cena zájezdu nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné
  • projížďku po grachtech
  • pobytová taxa 3 EUR/osoba/noc
  • příplatek za svozy Veselí n/Lužnicí, Soběslav, Tábor 250,- Kč / os. (při minimálním počtu 4 osob)